Skip to main content

Indoor cycling(spinning) is behoorlijk populair in Nederland, maar toch hoor ik nog regelmatig vrouwen en mannen die zeggen dat ze niet willen ‘spinnen’ omdat hun benen dan gespierd en dik zouden worden. Vandaar dit artikel…

Slanke, langgerekte spieren dankzij Spinning/Indoor Cycling

Ik snap heel goed waarom je zou kunnen denken dat je van spinning dikke, gespierde benen zou krijgen. Je bent immers hoofdzakelijk met je benen aan het trainen. Toch is dit een absoluut misverstand. Spinning is namelijk een vorm van cardiotraining en zodoende geen krachttraining. Met cardio train je voornamelijk je hartlongfunctie en uithoudingsvermogen en bouw je niet of nauwelijks spiermassa op.

Al met al ben je tijdens het ‘spinnen’ op de spinningfiets vooral bezig met je snelheid verhogen en verlagen; er zit geen onderdeel in waarbij je spieren aanzet om groter te worden qua massa. Sterker nog: als je veelvuldig en intensief aan cardio doet zonder dat je daarbij krachttraining implementeert, zou je weleens spiermassa kunnen kwijtraken…

Integendeel: door de snelle rotaties krijg je juist langgerekte, smalle (maar wel sterke en atletische) spieren in je bovenbenen en kuiten! 

Evert is master trainer bij CycleMasters

Meld je aan met korting

Tot slot

Geloof je me niet? Let maar eens op de gemiddelde wielrenster (of zelfs wielrenner) die serieus met haar sport bezig is. Je zult zien dat haar benen juist érg slank zijn! Professionele sprinters die in een hele korte tijd een kracht-explosie moeten leveren, trainen hun spieren op aparte toestellen en niet op de (spinning)fiets! Je kunt dus met gerust hart spinnen, zonder je zorgen te maken over dikke benen door spiermassa. (bron)

Spin jij weleens? En hoe zijn jouw benen veranderd qua vorm sinds jij traint op een spinningfiets? Je bent in ieder geval goed bezig tijdens de lockdown! 

Deel jouw bevindingen in een reactie hieronder of tag je vriend/vriendin die dit artikel ECHT moet lezen! 

Bronnen:fit.nl/sport.nl/evertvanderzee.nl

(Spin/spinner/spinning zijn geregistreerde merken. Indoor cycling niet 😉 maar ja hoe noem je anders fietsen op een stilstaande fiets?)

Evert van der Zee is specialist op indoor cycling gebied en master trainer voor Cyclemasters.com

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.