Skip to main content

Schermafbeelding 2013-06-05 om 14.59.17 (1)

 

Een racefiets hoort licht te zijn. Met een kilometerteller en soms een bel heb je het meestal wel gehad met de toevoegingen op deze snelle tweewielers. Verdient je stoere iPhone, ondanks zijn gewicht, ook een plekje op het stuur? iPhone Magazine nam de proef op de som en ging fietsen met ‘virtueel’ spininstructeur Evert van der Zee.

Als schrijver van dit artikel kan ik putten uit eigen ervaring. Ik weet precies hoe het mis kan gaan met een iPhone op een racefiets. Mijn eerste iPhone, een zwarte 3G met 8 GB geheugen, liet ik vallen toen ik op een heerlijke zomerzondag wilde gaan wielrennen. Ik had mijn strakke wielerkleding aangetrokken. Nadat ik de zakjes op mijn rug had volgestopt met bananen en zoete energie-repen, moest alleen mijn telefoon nog worden toegevoegd. ‘Dan kan ik tenminste bellen als ik een lekke band heb’, zei ik tegen mijn vriendin. Ik dacht dat het moment daar was om hem los te laten. Pats! Nog geen milliseconde later lag mijn telefoon plat op de grond. Scherm was nog helemaal intact, maar spierwit. Er gebeurde niets meer op mijn iPhone. Hij was kapot.

Maar ook nu gaat – ondanks deze ervaring – mijn nieuwe iPhone 5 nog steeds mee tijdens het fietsen. Vooral vanwege toffe fiets-apps als Cyclometer en Strava. Dat hoeft niet langer meer in een washandje op je rug. Er zijn namelijk handige en mooie houders voor je telefoon. Kan je iPhone, als die eenmaal op je stuur zit, je ‘ouderwetse’ kilometerteller vervangen? En kunnen we nog extra gadgets toevoegen? Een hartslag- en cadansmeter bijvoorbeeld? Tijd voor een test.

Wie is Evert van der Zee?

Dagelijks geeft Evert van der Zee spinles aan duizenden mensen tegelijk. Hoe dat kan? Door internet. Evert is namelijk virtueel spininstructeur van ClubVirtual. Dit bedrijf heeft allerlei fietsroutes gefilmd. Deze kunnen worden afgespeeld op een scherm bij de sportschool om de hoek of bij je thuis. Evert geeft ondertussen instructies. ‘Bijdraaien!’ ‘Sneller!’ Zo maakt deze sportinstructeur heel veel mensen fit. Wil je meer informatie over virtueel spinnen surf dan naar www.clubvirtual.com. Meer weten over Evert? Surf naar www.evertvanderzee.nl.

Klik hier voor de hele test:

http://computertotaal.nl/apple/iphone-praktijktest-fietsgadgets-op-de-pijnbank-54162

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.