QUINOA SALADE MET KIP, MUNT, AVOCADO EN FETA
Dit is nou echt een voorbeeld van de perfecte sporters maaltijd: een mooie mix van koolhydraten (quinoa), eiwitten (kip) en goede vetten (avocado). Naast een perfecte combi qua voedingswaarden is het ook nog eens een very delicious combi qua smaken… Aanradertje dus! Voor iedereen hoor, niet alleen voor sporters 😉
Ingrediënten quinoa salade met kip
4 personen
- 150 gram quinoa
- 450 gram kipfilet (in stukjes)
- 2 handje verse munt
- 1 avocado
- 50 gram feta
- 2 paprika’s (je favoriete kleur)
- 1 rode peper
- 120 gram spinazie (of meer als je wilt)
- 2/3 komkommer
- Kokosolie
Bereiding quinoa salade met kip
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Kruid de kipfilet stukjes evt. met wat paprika poeder en bak ze vervolgens gaar in kokosolie in een wok. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Snij de spinazie iets kleiner als het grote bladeren zijn en doe in een grote slakom. Snijd de paprikas, rode peper, komkommer en munt in stukjes en voeg bij de spinazie.
- Schep de gekookte en uitgelekte quinoa ook door de salade, evenals de kipstukjes.
- Meng goed door elkaar. Snij de avocado en feta ook in kleine blokjes en strooi over de salade.
- Je quinoa salade met kip is klaar!
De liefhebber kan er nog wat olijfolie over doen als dressing. Eet smakelijk!