Skip to main content

Alcohol zelf bevat calorieën, namelijk ongeveer 7 calorieën per gram. Dus als je alcohol drinkt, voeg je calorieën toe aan je dieet.

Of je daadwerkelijk dik wordt van alcohol hangt echter af van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid alcohol die je consumeert, je totale calorie-inname, je dieet, je lichamelijke activiteit en je metabolisme.

Het probleem met alcohol is dat het vaak in combinatie met andere calorieënrijke drankjes wordt geconsumeerd, zoals frisdrank of vruchtensappen, waardoor het caloriegehalte van de drank aanzienlijk stijgt. Bovendien kan alcohol je eetlust vergroten en je remmingen verminderen, wat kan leiden tot overmatig eten of het kiezen voor calorierijke voedingsmiddelen.

Bovendien heeft alcohol een invloed op de stofwisseling, omdat je lichaam alcohol als een toxische stof beschouwt en het prioriteit geeft bij de afbraak ervan. Hierdoor kunnen andere voedingsstoffen minder efficiënt worden gemetaboliseerd, wat kan bijdragen aan gewichtstoename.

Het regelmatig drinken van grote hoeveelheden alcohol kan leiden tot gewichtstoename en kan het risico op overgewicht en obesitas vergroten. Daarbij kan het ook bijdragen aan andere gezondheidsproblemen, zoals leveraandoeningen en cardiovasculaire aandoeningen.

Als je je gewicht onder controle wilt houden, is het belangrijk om bewust te zijn van je alcoholinname en deze te matigen. Het is raadzaam om verantwoord te drinken en te kiezen voor drankjes met een lager alcoholgehalte en minder suiker, en om alcohol te combineren met gezonde eetgewoonten en regelmatige lichaamsbeweging.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.