Skip to main content

 

 

Het lijkt wel alsof iedereen gezond wil starten in 2015.

Allereerst moet je jezelf afvragen of je dit ook echt wilt. Er is natuurlijk heel wat discipline en doorzettingsvermogen voor nodig om het vol te houden.

Hieronder staat een simpel stappenplan dat je kan volgen : 

  1. Verwijder eerst alle slechte producten uit je huis/koelkast (gooi ze ook echt weg, zodat je er echt niet meer bij kan!)
  2. Ga 6 keer per dag eten en doe dit om de 2/2,5 uur (Bijvoorbeeld: ontbijt 7.00/Lunch 12.00/Diner 18.00) en 3 tussendoortjes (10.00/15.00/20.30) . Deze laatste zijn de “moeilijke” momenten. Hier kan je het beste iets kleins en simpels nemen (denk aan magere yogurt/kwark/fruit/noten, maar wel beperkt) De tijden zijn een indicatie en kunnen natuurlijk iets fluctueren ( 10-20 minuten)
  3. Neem geen alcohol en geen frisdrank of “NEP” varianten zoals light producten (hier zitten namelijk vrij veel suikervervangers in en hier word je ook dik van )
  4. Probeer gevarieerd te eten (groenten/koolhydraten) en in kleine porties
  5. Drink veel water gedurende de hele dag
  6. Sport minstens 2 keer per week (liefst op een hoge intensiteit). HIT training/GRITT/ Crossfit/Bootcamp/spinning zijn goede intensieve workouts waarbij je genoeg kcal verbrandt. Probeer krachttraining af te wisselen met conditietraining (hardlopen,fietsen,zwemmen).
  7. Zeg vaker “NEE” als je ergens eten of drinken wordt aangeboden.
  8. Verwen jezelf met sportkleding en ga ook echt aan de slag! Koop die mooie sneakers “die je niet laten staan” en gebruik  ook !
  9. Ga op tijd naar bed. Slaap is 1 van de beste trainingen. Zie ook: http://www.fitness-tips.nl/herstel/weinig-slaap-spiermassa
  10. Sleutelwoorden zijn discipline en commitment. Focus op je doel ! Rome is ook niet in 1 dag gebouwd en afvallen en strakker worden is een proces !

 

 

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.