Skip to main content

 

  1. Het is waar: er zijn weinig workouts die kunnen tippen aan een spinning workout ! Alleen bij hardlopen verbrand je net iets meer calorieën. Nooit spinning gedaan ? Verwacht dan lange en korte intervallen, lange stukken duur versnellingen en staande klimmen uit het zadel. Omdat er nogal veel verschillende spinning en indoor cycle workouts bestaan (RPM/CLUBJOY/AALO/FREESTYLE enz enz) is er natuurlijk ook een zeer gevarieerd aanbod.
  2. Bereid je goed voor.  Zorg voor een spinningbroek (met een goed zeem), een goed spinningshirt, een bidon met water, een handdoek en eventueel een zweetbandje. Voordat je gaat starten zorg je ervoor dat je een (lichte) maaltijd hebt gehad of iets van fruit. Als je te hongerig of te dorstig bent dan kan je kramp krijgen of duizelig of zelfs misselijk worden.
  3. Kom op tijd. Te laat komen is vervelend. Niet alleen voor jou  maar ook voor de docent die zijn les al gestart is. Ook als de les virtueel  is dan is het best lastig en storend als je voor of achter iedereen langs moet gaan en vervolgens  je fiets nog moet instellen. Als je start maak dan ook de les af. Ook als je niet meer kunt, blijf dan zitten en maak de les af op een rustig tempo: blijf gewoon fietsen en drink iets.
  4. Leer je instructeur kennen. Niet alle lessen zijn natuurlijk virtueel (gelukkig maar) en als je een LIVE les volgt kan je instructeur je leren om goed op je fiets te zitten en te checken of alle instellingen van je fiets juist staan.
  5. Verdeel je energie en ga niet in de eerste 20 minuten al enorm te keer. Zorg ervoor dat je de hele les volhoudt 😉

Voor eventuele andere tips of tools kan je altijd mailen ! info@evertvanderzee.nl

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.