Skip to main content

De Bootcamples zoals wij die kennen, vindt zijn oorsprong in Amerikaanse militaire trainingen van speciale opleidingen zoals de navy seals en de royal marine corps.

Het beeld dat velen daarbij hebben is dat er militairen worden afgemat door een alles overschreeuwende drill-instructor.

Inmiddels is Bootcamp in Nederland een bekend fenomeen geworden dat in heel korte tijd is uitgegroeid tot een razend populaire sport. Het heeft aspecten van de oorspronkelijke bootcamp maar staat eigenlijk geheel op zichzelf.

De trend van nu is : back to basics, rauw en simpel. Bootcamp oefeningen zijn met name gericht op kracht , conditie en uithoudingsvermogen waarbij zo veel mogelijk in de buitenlucht wordt getraind. En heel belangrijk daarbij is dat er in groepsverband wordt gesport. Er wordt gebruik gemaakt van materialen die je in de natuur tegenkomt en ook ‘ gebruiken’ de deelnemers elkaar door middel van “bodyweight” oefeningen oftewel trainen met je eigen lichaamsgewicht of dat van een ander.

Bootcamp vindt veelal buiten plaats maar kan ook zeker binnen gegeven worden.

Mijn filosofie is dat het uitgangspunt moet zijn dat de trainingen voor iedereen toegankelijk zijn maar wel grensverleggend en op een aardig hoge intensiteit (ieder op zijn/haar niveau)

Je moet dus op je eigen niveau kunnen meetrainen en dat vergt uiteraard wel de nodige skills van de instructeur !

Wil je meer tips of trucs krijgen om een succesvolle bootcamples te organiseren of te krijgen ? Volg mijn youtube kanaal of kijk op mijn facebook pagina

 

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.