Skip to main content
Alcohol maakt je dikker dan je denkt. Helemaal nieuw is het niet, maar met enkele duidelijke infografieken toont de Amerikaanse celebritytrainer Lucas James nog eens wat dat aperitiefje met je lichaam doet. ‘Mensen weten wel dat ze dik worden van frisdrank, maar de gevolgen van alcohol worden nog steeds onderschat’, zegt diëtiste Katrien Vandenbroucke.

Een Bacardi-Cola bevat evenveel calorieën als een muffin of een klein zakje chips, een glas wijn is het alcoholische equivalent van een stuk cake en wie een margharita drinkt, had net zo goed een cheesburger kunnen eten. Met andere woorden: alcohol is niet veel beter voor je lichaam als een portie junkfood. ‘In frisdrank zitten suikers, maar in deze drankjes zitten suikers en alcohol’, legt Vandenbroucke uit. ‘Alcohol bevat zeven caloriën per gram, dat is bijna evenveel als vet, dat negen calorieën per gram bevat’.

Credits : nieuwsblad.be

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.