Skip to main content

Sporttrends 2017 door Evert van der Zee

Nederland doet goed mee in de world sporttrends.

In 2017 zijn we nog steeds goed te vinden in de top 5 van toonaangevende landen die meedoen aan nieuwe fitness trends en innovaties.

Nederland is niet het meest vooruitstrevende land maar doet aardig mee in de wereld van de health en fitness trends.

 

 

 

1. Zo is de HIIT (High Intensity Interval Training) nog steeds een hype.

Hieronder vallen verschillende sporten :

 

  • Bootcamp, deze outside training met eigen lichaamsgewicht en materialen die in de buitenlucht staan is steeds populairder.
  • Gladiator workout : een high intensity interval training met hoog intensieve oefeningen
  • Crossfit : De fitness rage die uit Amerika komt verovert Nederland snel met in bijna iedere stad een fitness BOX waarbij gewerkt wordt met olympische halters/wallballs/ box jumps / kettlebells en de zogenaamde crossfit rekken. Hier scheiden de mannen zich van de jongens, en de dames van de meisjes ūüėČ
  • Insanity : ook weer een Amerikaanse High intensity workout die je online kan volgen met strakke zwetende lijven die je vertellen wat je precies moet doen. Dit kan je in je eigen huiskamer volgen voor de tv.
  • Gritt: een product van de bekende LessMills company waarbij er gewerkt wordt met fitness equipment die door middel van een vast stramien worden uitgevoerd. Effect gegarandeerd!
  • Bokszaktraining: geen contact met een ander maar wel je agressie kwijt op een bokszak dan is de DE workout die je moet volgen. Lekkere muziek opzwepende beats vlotte oefeningen push ups situps maken deze workout tot een hit
  • Trainen met je eigen lichaamsgewicht is dus HOT !

 

 

crossfit2

 

2. Tabata training :

Tabata Protocol is een systeem van korte intervallen met een hoge intensiteit, ontworpen door de Japanse professor Dr. Izumi Tabata om Olympische schaatsers te trainen. Bij de Tabata training is het zinnig om een stopwatch bij de hand te houden, want deze workout methode draait helemaal om timing. De formule van Tabata training bestaat uit 20 seconden werken gevolgd door 10 seconden rust, wat 6 tot 8 keer wordt herhaald (tussen 3 en 4 minuten in totaal).

Tabata training heeft dus meer impact op zowel het aerobe als het anaerobe systeem.

 

TABATA_591-1

 

3. Piloxing

Dit is uitgevonden door Viveca Jensen: een Zweedse danseres en celebraties trainer. Piloxing is Pilates, dansen en boksen met behulp van verzwaarde handschoenen en is een grote hype in Duitsland, Itali√ę en andere landen.

 

c700x420

 

4. Soulcycle

Soulcycle is een 45 minutes workout op de spinbike. Veel bekende filmsterren wagen zich aan deze calorie killer. Het gaat hier om BELEVING: MUZIEK, LICHT en INDRUKKEN op de bike, BEELDEN die men ziet tijdens het fietsen maken de workout nog spannender.

 

soul-cycle-studio-class-1

 

5. Virtual fitness

Het volgen van virtuele programma’s is erg Hot. Zo heb je virtual YOGA, Virtual Bodypump, Virtual Spinning (clubvirtual), Virtual XCO en ga nog maar even door. Er is dus steeds meer technologie te vinden in de fitness industrie.

Meer trainen met technologie kan ook door middel van VIRTUAL REALITY brillen. Zo heeft de HDD GROUP een fitness innovatie event georganiseerd met virtual reality brillen die de bezoekers op konden doen en een filmpje konden bekijken waarop je werd meegenomen door een andere wereld.

 

 

Basic-Fit-1

 

 

6. Wearable Technology

 Het gebruik van wearable technology raakt steeds meer in gebruik. Denk aan fitness trackers, smart watches, heart rate monitors, GPS tracking device enz enz.

140529-fitness-trackers-mn-1015_3fab014747b5f6ff6924382dc9b91ecc

 

7. Personal training

Het hebben van een personal trainer wordt steeds populairder en wordt meer bereikbaar voor een groter wordende groep mensen. Steeds meer studenten volgen opleidingen voor personal trainer of bewegingsspecialist.

 

personal-training

 

8. Functioneel trainen

Dit zijn bewegingen die terugkomen in het algemeen dagelijks handelen. Grote bedrijven worden zich ervan bewust dat hun personeel niet de hele dag kan focussen als ze moeten blijven zitten achter de computer en investeren hierop.

Functional-training

 

 

 

9. Fitness programma’s voor ouderen

Deze programma’s zijn populair omdat de ouderen zich bewust worden van hun leefstijl. Gezond oud worden is dus trending.

 

 

Ouder stel met fiets

 

10.Yoga

Bestaat in verschillende vormen zoals power yoga, bikram yoga (in 40graden hitte) of bijvoorbeeld Astanga Yoga

download

 

 

11. VINTAGE GYM

Last but not least en één van de belangrijkste is de VINTAGE GYM.

Dit old skool concept komt weer helemaal terug. Kijk bijvoorbeeld naar de VONDELGYM(S) van Arie Boomsma.

Mensen willen tegenwoordig graag hard trainen in een omgeving met leuke hippe mensen, deel uitmaken van een ‚Äėcommunity‚Äô en zijn bereid te betalen voor kwaliteit. De ‚Äúhipster‚ÄĚ gym is echt upcoming. Met een mix van de onderdelen die hierboven staan vermeld (bokszaktraining, functionele training, HIIT, soulcycle spinning) is dit √©√©n van de grootste hypes de komende jaren.

 

vintage_gym018

 

 Het maakt niet uit wat voor sport je doet zolang je maar beweegt!

Succes in ieder geval ūüėČ

 

 

 

 

 

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.