Skip to main content

Of je nu net begint met virtual cycling of al langer gebruik maakt van onze lessen, goede schoenen heeft iedereen nodig. Een schoen voor indoor of virtual cycling voldoet echter aan andere eisen dan een ‘normale’ wielerschoen. We geven een paar tips om op te letten bij de aanschaf van een paar schoenen.

VEELGESTELDE VRAGEN: WAAR LET IK OP BIJ DE AANSCHAF VAN EEN SPINNINGSCHOEN?

Selecteer een speciaalzaak
Een speciaalzaak op het gebied van indoor cycling zul je waarschijnlijk niet kunnen vinden. Ga daarom kijken bij een grote sportzaak, of eigenlijk nog liever bij een speciaalzaak op het gebied van wieler- en mountainbikesport. Die bieden vaak een veel breder assortiment. Speur ook eens op het internet naar dit soort winkels om een beeld te krijgen van de merken en het materiaal dat wordt aangeboden. Misschien durf je het aan om een paar schoenen online te kopen, maar beter is het om even in de winkel te passen. Bovendien kun je dan rekenen op een goed advies. Veel internetshops hebben vaak ook een winkel waar je naartoe kunt gaan.

Pas verschillende schoenen
Het verschil tussen een indoor schoen en een mountainbikeschoen is dat de indoor schoen van lichter materiaal is gemaakt en je voet meer laat ademen. In tegenstelling tot een mountainbikeschoen, hoeft een indoor schoen niet tegen regen en modder bestand te zijn. Er is een aantal vooraanstaande merken op het gebied van fietskleding en speciaal schoenen: Shimano, Agu en Sidi zijn wel zo’n beetje de bekendste. Let op: zowel Shimano en Sidi zijn Italiaanse merken, dus waarschijnlijk moet je een schoen passen die één of twee maten groter is dan je normaal draagt.

Waar moet je nu op letten bij het passen?
De hiel, die moet soepel zijn en niet drukken op je achillespees. De breedte van de schoen moet goed zijn, maar zeker niet te ruim, want dan krijg je blaren. In sommige schoenen is het ‘klikplaatje ‘verzonken’ in de zool, zodat je er makkelijker mee kunt lopen. Voldoet de schoen aan alle eisen en wensen, dan is het verder een kwestie van smaak. Koop tenslotte een schoen eerder iets te strak dan te ruim. De schoen zal met het dragen iets oprekken en uiteindelijk precies goed zitten.

SPD schoenplaatjes
Hoewel je het altijd even moet checken in je fitness club of op je eigen fiets, is het meest gangbare systeem dat gebruikt wordt het SPD-systeem. Dit kliksysteem zorgt ervoor dat je goed vastzit op je pedalen zodat alle kracht die je zet ook daadwerkelijk direct wordt overgebracht op je spinningfiets. De wielerschoenen die je gebruikt tijdens je cycling work-out moeten dus in veel gevallen SPD-plaatjes bevatten. Volg je cycling lessen in de fitness club? Dan kan het zijn dat je wordt verzocht om speciale cycling schoenen te dragen en niet je normale wielerschoenen te gebruiken. De uitstekende SPD-plaatjes kunnen de vloer van de sportschool beschadigen. In spinningschoenen liggen de SPD-plaatjes verzonken in de zool. Hierdoor wordt de vloer gespaard.

Heb jij ook een vraag over ons lesaanbod, fietstechnieken of de aanschaf van materiaal?
Stel je vraag aan onze helpdesk op de website! www.clubvirtual.com

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.