Skip to main content

Kanjer van de maand! Marieke Splinter (26)

 

Even voorstellen!

Ik ben Marieke Splinter, 26 jaar en ik woon in Huissen. Ik sport nu ongeveer 3 jaar bij Bootcamp Huissen, via via ben ik terecht gekomen bij Evert. Voordat ik begon met Bootcamp was ik fanatiek hardloper, gewoon gaan wanneer ik wil en op mijn eigen tempo. Bootcamp, ik vond het maar heftig en vond het niks dat iemand tegen me ging schreeuwen. Uiteindelijk was het allemaal niet zo erg en ben ik er op terug gekomen!

Het roer om!

Vijf jaar geleden ben ik 20 kilo afgevallen, ik zat toen goed in mijn vel. Maar om de een of andere reden kon ik het niet vasthouden en viel ik terug in oude gewoontes. Zonde! Dus toen ik begon bij Bootcamp Huissen was ik te zwaar, langzaam aan kwamen er kilo’s bij en de motivatie om er iets aan te doen was er niet. Het had toch geen zin, als ik 1 week netjes had gegeten en ik at vervolgens 1 dag slecht dacht ik dat ik het al verprutst had. Met één keer in de week sporten kon ik mijn eetgedrag ook niet wegpoetsen. Ik voelde me totaal niet meer op mijn gemak in mijn lijf en probeerde vooral niet op te vallen. Best gek, als je weet dat je het al een keer eerder hebt geflikt: waarom lukt het dan niet nog een keer?

In het voorjaar van 2017 besloot ik dat ik er nu toch echt klaar mee was. Ik wilde weer fit zijn en comfortabel zijn met mijn eigen lichaam. Ik ging steeds vaker sporten en inmiddels sportte ik 4 á 5 keer per week. Na meerder pogingen vond ik opeens de motivatie om door te zetten. Er stond een kaakoperatie op de planning in de zomer en ik wilde hoe dan ook na mijn operatie en herstel een betere versie van mijzelf worden, ik wilde dat gevoel weer terug van jaren geleden!

Dus zo begon het, voordat ik werd geopereerd was ik 10 kilo kwijt. Niet met een dieet maar gewoon niet te veel eten en sporten uiteraard. Ik vind het super fijn om mijn calorieën te tellen, dit geeft mij controle maar ook vrijheid om gewoon te kunnen snoepen. Uiteindelijk geldt de regel dat wanneer je meer calorieën verbrandt dan dat je eet, je gewicht verliest. Dus 80% van de tijd houd ik mij daar aan.

Tijdens mijn herstel verloor ik nog 8 kilo. Dit was wel een beetje valsspelen omdat ik 6 weken lang alleen vloeibaar voedsel mocht. Na 7 weken ben ik weer gaan sporten. Dit was in het begin weer rustig opbouwen maar redelijk snel zat ik weer op mijn oude niveau en was het tijd om nieuwe doelen te stellen!

Doelen

Inmiddels ben ik 22,5 kilo kwijt en mijn streven is om weer in mijn oude broeken te passen. Daarna wil ik mij gaan richten op het verlagen van mijn vetpercentage en het verhogen van spiermassa.

Naast dat het mij gewichtsverlies heeft opgeleverd maakt sporten mij ook sterker, mentaal én fysiek. Je leert je eigen grenzen opzoeken en steeds dieper te gaan. Je wilt steeds sterker en beter worden. Lekker in je vel zitten in het belangrijkste, of dat nu in een afgetraind lichaam is of niet!

Groetjes Marieke

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.