Skip to main content

10 redenen om WEL te gaan sporten! Door Evert van der Zee

 

Dit weekend een festivalletje gehad of TE veel alcohol of een andere giftige stof tot je genomen? Dan ken je dit gevoel zeker: je bent moe, hebt een lusteloos gevoel en helemaal geen zin om nog te gaan bewegen.

Juist daarom moet je nu wél gaan bewegen. Hieronder 10 redenen die je precies uitleggen waarom.

 1. Zeg nou zelf: het gevoel dat je krijgt na het sporten of zelfs tíjdens het sporten: daar doe je het toch voor? Het loskomen van endorfine in je lichaam geeft dat euforische gevoel. Als je vaak genoeg sport, blijft dat stofje lang in je lichaam en wil je meer en vaker.
 2. Denk aan het resultaat dat de workout je oplevert. Je zal sneller je goal bereiken, uitkomen waar je wilt eindigen. Dus: discipline is een vereiste!
 3. Maak een foto van jezelf voor elke training en leg die naast elkaar om je progressie te bekijken. Of het je nou gaat om afvallen of spieropbouw: juist dit is een goed meetinstrument. Of je de foto wel of niet post op social media moet jij weten. Het werkt wel erg motiverend als anderen je foto’s bekijken en je aanmoedigen.
 4. Sporten maakt je elke keer weer fitter en beter, dus je merkt dat het werkt.
 5. Heb je veel stress aan je hoofd? Dan is dit juist dé manier om je hoofd leeg te maken, alles naast je neer te leggen en je mind te resetten.
 6. Hippocrates (460-370 v Chr.) zei niet voor niks: “Als we elke mens de juiste hoeveelheid voedsel en beweging zouden geven, niet te weinig en niet te veel, dan zouden we de beste weg naar gezondheid vinden.” Anno 2016 is het niet anders. Exercise is een medicijn.
 7. Sociaal worden doe je met sporten. Sporters onder elkaar, het is een vrij apart wereldje. Je merkt dat iedereen gerespecteerd wordt. Beginners en gevorderden werken samen in de gym om beter te worden. Net als vroeger op de basisschool.
 8. Wees kritisch op jezelf! Door te sporten word je leuker, aardiger en sportiever. Maar vooral ijdeler, en je gaat beter voor jezelf zorgen. Als je veel mooie mensen om je heen hebt, ben je ook kritischer op je eigen uiterlijk.
 9. Na het sporten heb je een beter gevoel en kan je de dag beter doorkomen. Je gedraagt je dus ook een stuk leuker tegenover je vrienden, collega’s en andere mensen.
 10. Last but not least: van regelmatig sporten ga je er beter uitzien voor je hele omgeving! En o ja: het werkt libidoverhogend.

  Dus! Wat wil je nog meer? Ik zou zeggen: aan de slag! 😉

 

Website :       www.evertvanderzee.nl

Facebook :     https://www.facebook.com/EvertvdZee

Instagram :    https://www.instagram.com/evertvanderzee/

Twitter :         https://twitter.com/EvertvanderZee

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.