Skip to main content

Fitnesscoach Evert van der Zee (42) leerde zich zakelijk op te stellen. ‘Het is nu serious business, dus ik moet er ook serieus aan verdienen’. Dat lukt aardig met zijn internationale spinningclinics en Bootcamps.

Beroep
Fitnesscoach.

Wapenfeiten
Geeft clinics in binnen- en buitenland, is bekend geworden als spinnningcoach in video’s die te zien zijn in 800 sportscholen in Nederland en Belgie!

Lieg je wel eens?

Jawel. Zakelijk gezien moet je niet altijd alles vertellen.

Grootste stommiteit?
Ik begon soms te naïef aan dingen en dan was het lastig om dat later recht te breien. Nu heb ik geleerd om het anders aan te pakken.

Hoeveel ben je waard per uur?
Voor een spiningclinic in binnen- of buitenland vraag ik zo’n 800 euro. Als personal trainer kost ik rond de 60 euro per uur. Er zijn personal trainers die meer vragen, maar ik vind dit een mooi uurtarief. Huissen is natuurlijk ook geen Amsterdam.

Waarom zou iedereen jou moeten kennen?
Omdat ik mensen zover krijg dat ze aan het sporten gaan én blijven.

Wie moet er absoluut eens een kop koffie met jou gaan drinken?
Guy van der Reijden, 1 van de beste personal trainer/fitness ondernemers van Nederland

Goed in?
Mensen motiveren en enthousiasmeren. En nuchter nadenken: heb je overal aan gedacht? Heb je er alles aan gedaan?

Belangrijkste les?
Wees jezelf, stel jezelf kwetsbaar op en zeg wat je denkt. Met zo’n open houding krijg je veel energie terug van de mensen die je ontmoet.

Je bent het gezicht van ClubVirtual, waarmee je virtueel spinningles geeft in honderden sportscholen in Nederland. Wat deed dat voor jouw naam?

Ontzettend veel. Ik heb jarenlang spinningles gegeven in een sportcentrum in Arnhem.
Die lessen waren enorm populair, per avond had ik wel 130 mensen in mijn les en die kwamen echt niet alleen uit Arnhem. Maar dat komt niet in de buurt van de 700 Nederlandse sportscholen waar ik nu de hele dag door te zien ben. Vroeger moest ik bij sponsors vragen om een fietssetje, nu staan ze bij wijze van spreken in de rij.

Soms krijg je aanbiedingen van sponsoren, Helaas merk je op zo’n moment dat er wel afgunst is in Nederland. Als je met je kop boven het maaiveld uitsteekt, willen ze ‘m er het liefst afhakken, zo is het nu eenmaal. Maar ik krijg gelukkig ook veel leuke reacties. Als ik op vakantie ben wil er altijd wel iemand met me op de foto. Vragen ze of ik echt zo gek ben als op de video. Ja natuurlijk, zo ben ik. Maar ik ben ook vader van drie kinderen en ik kan ook echt wel een serieus gesprek voeren. Het is een soort rol die ik speel, maar die rol past wel heel goed bij me.

Interview Evert Ziggo Zakelijk


Er zijn meer instructeurs, maar jij bent hét gezicht van spinning. Hoe verklaar je je eigen succes?

Het heeft te maken met mijn enthousiasme. Zo zijn de twee eigenaren van Clubvirtual, Laurens de Kock en Martijn van Lierop, ook bij mij terechtgekomen in het begin. Ze vroegen: wil je de energie die je gebruikt in je spinninglessen eens op camera zetten? Het begon heel klein, in een achterafkamertje. Fit for Free was een van de eerste afnemers, maar zij waren destijds ook nog niet zo groot. Ze hadden toen zo’n vijftien vestigingen, terwijl dat er nu meer dan honderd zijn. Daarna volgde Basic Fit, inmiddels beursgenoteerd. Na Nederland veroverde Clubvirtual Duitsland, Polen, Engeland, Brazilië, Spanje… Potentiële instructeurs uit die landen doen auditie via een ingezonden YouTube-video. ‘Wat vind je hiervan?’, vragen de eigenaren me. Eenmaal in de studio zie je dat voor veel instructeurs best lastig is om dit te doen. Een deel klapt dicht als de camera aangaat. En je hebt geen publiek, dus je moet de motivatie echt uit jezelf zien te halen.

Heb je je tarieven aangepast naar aanleiding van je succes?
Uiteraard. Vroeger verzorgde ik een clinic bij wijze van spreken voor een fles wijn en een rollade, maar die tijd is wel voorbij. Mensen willen mij graag hebben, dus ik kan er ook wat voor vragen. Zo geef ik regelmatig een vette show weg in Denemarken, een land waar spinning ongekend populair is. Dan krijg ik 800 euro voor een les van een uur en dan zijn mijn vlucht en hotel betaald. Dat lijkt misschien veel geld, maar het kost ook veel tijd. Hetzelfde tarief hanteer ik voor een clinic of lezing in Leeuwarden, om maar een plaats te noemen.

‘Ik ben de hele dag door in 800 Nederlandse sportscholen te zien’
Maak je nooit een uitzondering??
Soms, maar zeker niet voor ieder goed doel. Een tijdje geleden hebben ik vluchtelingen sportles gegeven. Dat vond ik leuk, iets positiefs voor mensen die het heel moeilijk hebben. Maar als een stichting als Alp d’HuZes mij vraagt voor een spinningmarathon houd ik wel vast aan mijn tarief. Dat zijn miljoenenorganisaties waarin alle medewerkers goed betaald worden – waarom ik dan niet?

Nog meer plannen voor de toekomst?
Voorlopig heb ik mijn handen nog wel even vol aan de bootcamps in Huissen en Sonsbeek park en natuurlijk de Business bootcamps.
Maar wie weet, misschien groeien we daarna wel door. Als iets gelukt is, loop ik tegen een soort van muur op. Dan denk ik: en nu? Nu verder!

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.