Skip to main content

Diplan fit!

Sinds oktober vorig jaar sport ik bij Evert en dan voornamelijk in de loods (Bootcamp en Crossfit Inside).

De jaren ervoor trainde ik ook vrij fanatiek in de sportschool maar ik werd er niet fitter van. Elke keer het zelfde rondje apparaten en oefeningen maakte me fitnessmoe. Sinds ik lid ben geworden bij Bootcamp Huissen ben ik fitter dan ooit. Mijn conditie, kracht en uithoudingsvermogen zijn het eerste half jaar enorm verbeterd maar qua gewicht en vetpercentage ging er niks af. Ik heb de neiging om vrij snel zwaar te worden (ik ben 1.89cm) en daarom frustreerde het me behoorlijk dat al mijn inspanningen niet direct zichtbaar werden. Mijn onregelmatige leven met veel avond- en nachtdiensten maakt het ook nog extra lastig om gezond te eten en drinken. Een biertje met een bak chips na een avonddienst is natuurlijk erg verleidelijk.

In het begin van het jaar kwam Evert met het Diplan programma, ik had er nog nooit van gehoord en had eerlijk gezegd behoorlijk twijfels of ik wel zin had in een soort dieet. Het programma is echter maar tien weken en met een uitgangspunt van tien kilo in die tijd zou dat wel lekker uitkomen voor de zomer. Uiteindelijk heb ik samen met mijn vriendin de knoop doorgehakt en zij we er in april samen aan begonnen.

De eerste week was wel even doorbijten. Je krijgt een persoonlijk weekschema met 6 eetmomenten per dag. Dit lijkt in het begin veel en dat is het ook. Het menu bestaat uit normale gangbare producten als brood, kwark, verse groenten, aardappels, rijst, tussendoor fruit en noten en uiteraard veel water. Je eet elke 2,5 uur maar desondanks kreeg ik steeds sneller honger. Na de eerste week was mijn lichaam er wel aan gewend en merkte ik dat ik meer energie kreeg.

1x per week heb je een weeg- en meetmoment in de loods met Evert waar de resultaten van de week vastgelegd worden.

Ruim 2 kilo eraf in de eerste week! Dat gaf een enorme boost en motivatie om door te gaan en vanaf dat moment was ik los. Ik ging steeds vaker thuis op de weegschaal staan en het werd een soort wedstrijd voor mezelf om er zoveel mogelijk uit te halen in die tien weken.

Elke week weer zag ik resultaat en uiteindelijk ben ik 14,5 kilo afgevallen in tien weken!!! 

Maar nog belangrijker misschien, ik heb mijn levensstijl aangepast en een betere balans gevonden. Ik ben net terug na een ruime week all-inclusief Turkije en kijk er na uit om weer even vol aan de bak te gaan met sporten en gezonder leven om de vakantie te compenseren.

Voor iedereen die een extra STOK achter de deur wil en zeker wil afvallen wat STRUCTUREEL BLIJFT! Geen crash dieet of shakes en reepjes die maar even vullen is dit programma echt een aanrader! 

Hou wel in de gaten 80% is voeding en 20% is sporten! 

Diplan FIT !

Robin 

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.