Skip to main content

Zwanger sporten bij Evert en Bootcamp Huissen

Zwanger!

Mooi, Spannend, bijzonder. Er komt van alles op je af en er verandert veel. Niet in de laatste plaats lichamelijk. Om toch fit te blijven en de ‘schade’ zoveel mogelijk te beperken was ik al direct van plan zo lang mogelijk te blijven sporten en maar gewoon te zien hoe lang ik het zou volhouden. Na een kleine 26 weken gaat me dit gelukkig nog goed af.

Voor ik zwanger was sportte ik al veel. Voetbal, hardlopen en bootcamp. Met voetbal ben ik natuurlijk meteen gestopt. Hardlopen gaat nog prima. Oké, ik loop geen 20 kilometer meer. En mijn tempo is niet meer wat het geweest is. Bij mijn hardloopclubje hebben ze mij al een tijdje niet meer gezien. Mijn hartslag is toch net iets hoger als voor de zwangerschap en ik ben sneller buiten adem. Maar zelf een rondje van 5 kilometer rennen gaat nog goed. Bootcampen, binnen en buiten, gaat daarentegen nog helemaal prima. Ik merk, met name qua kracht, niet eens zo heel veel verschil met voor de zwangerschap.

Het voordeel van bootcamp, zowel binnen als buiten, is dat je alles op je eigen niveau kunt doen. Buiten kun je lekker achteraan mee ‘hobbelen’ wanneer we rondjes moeten rennen. Binnen gooi je gewoon wat minder gewicht op de stang. Bijna alle oefeningen kan ik hierdoor gewoon meedoen. Voor oefeningen die niet meer gaan, of gewoonweg niet meer verstandig zijn, heeft Evert altijd een alternatief. En die groeiende buik is soms ook wel een fijn excuus, bijvoorbeeld om bij burpees te gaan voor de makkelijke variant.

Volgens mijn verloskundige kan en mag het gelukkig ook nog allemaal. Zeker als je voor je zwangerschap ook al sportte, kan je hier gewoon mee doorgaan. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je duizelig of misselijk wordt, of drie dagen moet bijkomen van een training. Zover is het bij mij gelukkig nog niet. Ik ben zelf geen expert, maar zolang ik me goed voel blijf ik lekker bootcampen.

Mijn ervaring is dat je meer kunt dan je zelf nog denkt. De grootste uitdaging is voor mij misschien nog wel om het rustiger aan te gaan doen! 

Hedwig Hoes (26 wkn zwanger) 

Zwanger sporten bij Evert!

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.